Til innholdet

«Nye» MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord – mer moderne enn noen gang

I løpet av 4. kvartal 2017 og 1. kvartal 2018 gjennomgikk begge våre LNG-drevne cruiseskip en omfattende ombygging og modernisering på Fosen Yards-verftet i Rissa. I løpet av tolv hektiske uker ble et helt nytt tiendedekk utformet på både MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord – et dekk med 64 nye lugarer i ulike kategorier.

Interiør
Foto: Jon Inge Nordnes

Moderniseringen ble finansiert i et samarbeid med blant annet Eksportkreditt Norge, og er kostnadsført til omtrent 75 MNOK per skip. Det omfatter blant annet 64 nye lugarer på hvert skip, åtte av dem i kategoriene «Captain’s view» (7) og «Owner’s cabin» – alternativer for dem som ønsker både litt luksus og spektakulær sjøutsikt. De resterende lugarene er bygd for fraktkunder, gjester som reiser alene, par og familier. Dekk 10 består av totalt 220 senger, noe som forbedrer totalkapasiteten på hvert skip til 1380 senger og 370 lugarer.

Utbyggingen må ses i sammenheng med etterspørselen i høysesong, skoleferier og helger, hvor Fjord Line over år har sett behovet for å utvide sengekapasiteten på skipene. Full bunnlinjeeffekt ser man først i 2018, men signalene i markedet har så langt vært entydige.

Interiør
Foto: Jon Inge Nordnes

I tillegg til lugarer, er skipene nå også utstyrt med hver sin vinterhage i forlengelsen av buffetrestaurantene. Her blir man møtt av store vindusflater med mektig sjøutsikt ¬– omgivelser som passer bra til et hvilket som helst måltid om bord.