Til innholdet

Fjord Line hadde i 2017 sitt beste resultat noensinne

Driftsresultatet (justert EBITDA) ble 307,4 MNOK - en resultatforbedring på hele 52,6% fra 2016 og en vekst på nær 350 MNOK fra 2013. Omsetningen endte på 1 359 MNOK, mot 1 169,4 MNOK året før.

2017 er vel overstått, og vi som jobber i Fjord Line kan med stolthet slå oss på brystet. Vi seiler stødig inn i framtiden!

Fjord Lines utvikling har vært sterk og god de siste årene. Det er det mange grunner til – framfor alt et internt mantra om hele tiden å forbedre seg – litt etter litt, steg for steg. Som et solid fundament i hele prosessen: En grunnleggende og ufravikelig tro på forretningsmodellen.

Stødig kurs

Det er ikke tilfeldig at 2017 endte opp med å bli et historisk godt år for Fjord Line. Teamwork er en nøkkelfaktor. Vi har jobbet hardt og målrettet med profesjonaliseringstiltak – et helt nødvendig arbeid for en virksomhet på Fjord Lines størrelse.

« Vi har vokst raskt, men hele tiden stått sammen om det viktigste: Hvordan bli en bedre utgave av oss selv? Det ser vi resultatene av nå »

Det holder å ta en rask titt på tallene. Ved utgangen av 2017 hadde Fjord Line et EBIDTA-resultat på 307,4 MNOK – en resultatforbedring på nesten 350 MNOK fra 2013. Det forteller at vi har gjennomført en viktig snuoperasjon, som tilfører en helt annen styrke og stabilitet til selskapet. Økonomisk soliditet er alfa og omega, og nå er kursen stø mot et morgendagens Fjord Line som seiler stødig i alle slags typer farvann.

Vi skal videre

Men vi nøyer oss så klart ikke med dette. Ledergruppen jobber ufortrødent videre med agendaen som skal løfte oss til nøye høyder. Et av våre viktigste fokusområder er vår ambisiøse digitale agenda, hvor Fjord Line i prinsipp bytter ut alle om bord- og landsystemer. Det vil gjøre oss mer effektive, og gi bedre opplevelser til alle som reiser med oss. Vi lanserte vår nye e-commerce-løsning 26. april 2018, et viktig grep som umiddelbart førte til økt webtrafikk og høyere konvertering sammenlignet med tidligere løsninger. Internt har implementeringen av et helt nytt og ultramoderne ERP-system kommet langt, og effektiviseringsgevinstene blir nå for alvor tydeliggjort.

Fjord Lines nye nettsider

Dagens strategiplan, Full Ahead 2016-2018, har så langt levert etter forventning. I løpet av 2018 vil Fjord Lines ledergruppe starte på jobben med å konkretisere strategiplanen som skal bære virksomheten inn i 2020-tallet. Og akkurat 2020 er et veldig spennende år for oss. Da settes en ny og dobbelt så stor katamaran i trafikk på linjen Kristiansand-Hirtshals, og vi vil seile ytterligere to rundturer på Sandefjord-Strömstad-linjen hver dag. Med andre ord, vi går mot nye år med kraftig ekspansjon.

Full Ahead

Med ny teknologi og nye forretningsmodeller som solide grunnpilarer, fortsetter vi med målrettet blikk mot neste havn i horisonten: Å skape en mest mulig lukrativ verden for våre interessenter og kunder. Flest mulig av våre reisende skal bli så fornøyde at de kommer tilbake, og at de sprer de gode Fjord Line-historiene sine til venner og bekjente.

Takk!

Det er på sin plass å takke alle våre medarbeidere som daglig bidrar med stort engasjement, service og kunnskap. Dere er grunnen til at vi lykkes med å forbedre kundeopplevelsen, rasjonalisere og effektivisere driften, ta vare på miljøet og ikke minst – skape et fantastisk arbeidsmiljø for kollegiet.

Jeg er oppriktig stolt av å jobbe i et så dynamisk og inspirerende miljø som Fjord Line har blitt. Takk til alle – nå starter reisen mot nye høyder!

Signatur Rickard Ternblom
- Rickard Ternblom